Kleine beurtkleine beurt

Een kleine beurt en een olie wissel worden vaak gezien als 2 verschillende dingen, bij een oliewissel word vaak alleen de olie en het oliefilter vervangen. Wij zien de kleine beurt en de oliewissel als hetzelfde onderhoud.

Een kleine beurt bevat het vervangen van de olie en het oliefilter, daarnaast worden de rest van de auto op gebreken gecontroleerd, het is een beetje onzinnig om dat niet te doen bij een oliewissel, ook worden de vloeistof niveaus zoals van het koelvloeistof en de

 

Grote beurtgroot

Een grote beurt is een belangrijk deel van het onderhoud van uw auto, regelmatig het correcte onderhoud uit laten voeren kan ernstige schades voorkomen. Vaak wordt gedacht dat een APK voldoende is om te bepalen hoe de staat van een onderdeel is, dit is echter een grote misvatting. Een APK is een moment opname waar alleen naar de staat van de onderdelen word gekeken en of die aan minimale eisen voldoen.

 

Remmenremblokken thumb

Het remsysteem wordt over het algemeen gecontroleerd bij een kleine beurt en onderhouden bij een grote beurt. Omdat onderhouds intervallen tegenwoordig steeds langer worden is het vaak verstandig om de remmen regelmatig te laten controleren zeker als u bijvoorbeeld op vakantie gaat of u een andere langer rit moet maken.

Door de langere onderhouds intervallen kan het voorkomen dat de remmen versleten zijn voordat de auto aan een grote onderhouds beurt toe is. Tijdens de apk worden