Kleine beurtkleine beurt

Een kleine beurt en een olie wissel worden vaak gezien als 2 verschillende dingen, bij een oliewissel word vaak alleen de olie en het oliefilter vervangen. Wij zien de kleine beurt en de oliewissel als hetzelfde onderhoud.

Een kleine beurt bevat het vervangen van de olie en het oliefilter, daarnaast worden de rest van de auto op gebreken gecontroleerd, het is een beetje onzinnig om dat niet te doen bij een oliewissel, ook worden de vloeistof niveaus zoals van het koelvloeistof en de

ruitenwisservloeistof gecontroleerd. Aangezien de aantal kilometers die tussen de beurten toeneemt is het verstandiger om als de auto op de brug staat een aantal dingen die bij een kleine beurt horen ook bij een oliewissel te controleren, dit komt uw veiligheid en de rest van de weggebruikers ten goede.

 

Wij gebruiken uitsluitend kwaliteits producten bij een kleine beurt, dus een goede kwaliteit filters en een goede kwaliteit olie die voorgeschreven is voor u auto.

 

Wij gebruiken bij Europese auto's Mann filters, dit merk wordt ook veel voor eerste montage gebruikt bij een groot aantal Europese automerken. Voor Japanse en Koreaanse merken gebruiken wij vaak AMC filters, dit is een merk wat gespecialiseerd is in Japanse onderhouds delen.
 

Neem contact met ons op voor meer informatie


Wat word er bij een kleine beurt gedaan.

Oliefilter vervangen  
Olie vervangen  
Remmen controleren op - Werking
- Beschadigingen
- Roestvorming
Niveau controleren van - Koelvloeistof
- Ruitenwisservloeistof
- Remvloeistof
- Stuurbekrachtiging
Wielophanging controleren op - Aandrijfas rubbers
- Fusee kogelrubbers
- spelling
- Rubber ophang punten
Motor controleren op - Lekkages
- Staat riemen
- Uitlaat
Banden controleren op - Profiel diepte
- Banden spanning
- Ongewone slijtage
- Beschadigingen
Ruitenwissers  
Verlichting controleren op - werking
- beschadigingen
Reset Onderhouds indicator  

 

Wanneer een kleine beurt?

Dit ligt heel erg aan de auto waar u in rijdt of hoeveel u met de auto rijdt. Veel moderne auto's geven tegenwoordig zelf aan welk onderhoud wanneer moet worden uitgevoerd, bij oudere auto's zijn hier vaste gevenens voor, meestal word het onderhoud om de x aantal kilometers uitgevoerd, als u echter weinig kilometers rijdt adviseren wij (en ook de auto fabrikanten) u toch minimaal 1 keer per jaar een kleine beurt te laten uitvoeren.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie


Onze merken:

 

Mann filtersMann Filters.

Mann filters is een grote ontwikkelaar van filters voor de automobiel industrie, vaak worden de Mann filters gebruikt voor eerste montage en levert Mann ook de originele filters die door de dealers gebruikt worden, het enige verschil is dan dat er in plaats van Mann op het filter dan de naam van de auto fabrikant staat.

 

 

 

 

amc filtersAMC Filters.

AMC is een onderdeel van KAVO Parts, dit is een Nederlands bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de onderdeel voorziening voor de Japanse en Koreaanse merken. KAVO betrekt zijn onderdelen van de OE fabrikanten en verkoopt deze onder andere onder de merknaam AMC, deze onderdelen zijn gelijk aan de originele onderdelen die de autofabrikanten zelf gebruiken.

 

 

 

olieMotor Olie.

Wij gebruiken uitsluitend motorolie die aan de specificaties voldoen die de auto fabrikant voorschrijft, niet alle motorolie fabrikanten leveren de olie die geschikt is voor u auto daarom gebruiken wij verschillende merken motorolie.