Airconditioningairco
 

Steeds meer auto's zijn uitgerust met een airco systeem, het is van belang dat een airco systeem word onderhouden mocht er ondanks het onderhoud toch iets mis zijn met de airco dan kunnen wij dit voor u repareren, de kosten hiervan hoeven niet extreem hoog te zijn.


Omdat airco systemen steeds complexer worden is het vaak verstandig als de airco het niet meer doet deze eerst uit te lezen, dit is bij praktisch elke moderne auto mogelijk. Dit kan het opsporen van het probleem met de airco aanzienlijk verkorten, wij zijn uiteraard voorzien van de juiste uitlees apparatuur om dit voor u te kunnen doen.
 

Vulling van de Airconditioning.

Het is van belang dat een airco systeem voldoende gevuld is, een airco systeem verliest van zichzelf ongeveer 10% airco gas per jaar. Mocht er te weinig airco gas in het systeem zitten dan schakelen sommige systemen de airco uit, er zijn echter ook een hoop systemen die dit niet doen, door een te geringe hoeveelheid gas kunnen andere onderdelen van het systeem kapot gaan en dan hebben we het met name over de compressor dit is 1 van de duurste onderdelen van het airco systeem.

Wij controleren en vullen uw airco installatie voor €89,-

interieurfilter thumbInterieurfilter.

Het interieur filter hoort eigenlijk te worden vervangen tijdens het normale onderhoud, dit gebeurt echter lang niet altijd op tijd waardoor een filter verstopt kan raken, een verstopt filter verstoort de werking van de aircoditioning. Ook kunnen zich in het filter schimmels vormen die voor een ongezond en fun ruikend interieur kunnen zorgen.
 

Condensor. condensor thumb

De condensor is het meest kwetsbare onderdeel van de airco installatie omdat deze gemonteerd zit tussen de bumper en de radiateur van de auto. Een condensor kan gaan lekken door oudere dom, maar kan ook leeg gaan door iets wat er onder het rijden tegenaan komt, het vervangen van een condensor is niet altijd even makkelijk, dit verschilt sterk per model, soms moet bv de voorbumper gedemonteerd worden.
 

Een nieuwe condensor is er al vanaf € 120,-

De compressor zorg ervoor dat het gas weer vloeibaar wordt gemaakt, een compressor wordt gesmeerd door olie wat tijdens de vulling aan het gas wordt toegevoegd, als er te weinig olie in het systeem zit kan de compressor kapot gaan, als er te weinig gas in het systeem zit kan de olie niet meer door het systeem gepompt worden waardoor de compressor ook kapot kan gaan.
Daarom is het ook van belang dat de airco installatie elke 2 jaar wordt gecontroleerd en eventueel bijgevult word, ook een 'dicht' systeem verliest elk jaar ongeveer 10% van zijn vulling.
 

verdamper thumbVerdamper.

De verdamper zit in het kachelhuis en dit bevind zich in de passasiers ruimte van de auto, een verdamper gaat niet heel erg vaak kapot, dit is maar goed ook omdat vaak het gehele dashbord moet worden verwijderd om deze te kunnen vervangen.
 

Magneet koppeling. magneetspoel thumb

De magneet koppeling zorgt voor het in en uitschakelen van de meeste airco installatie, tegenwoordig komen er steeds meer airco systemen met een vaste koppeling waarbij de regeling van de airco in de compressor zelf zit.

Van veel compressor types zijn er losse magneet koppelingen te verkrijgen, het voordeel hiervan is dat het systeem niet hoeft worden leeggehaald om de airco te repareren, dit scheeld aanzienlijk in de kosten van een reparatie.
 

Airco ventilator.

De airco fan zorgt voor de koeling van het systeem, als deze niet functioneerd kan de druk in het systeem oplopen en zal het gas of via een overdruk ventiel ontsnappen of er gaat bv een leiding kapot waardoor ook het gas ontsnapt, sommige systemen zijn hiervoor beveiligd en schakelen zich gewoon uit.
 

droger thumbDroger

Een droger verwijderd vocht en kleine slijtage deeltjes uit het airco gas, het wordt aanbevolen om deze maximaal om de 4 jaar te laten vervangen, ook als het syteem open is geweest door bv een lek wordt het aanbevolen om deze mee te vervangen.
 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie